Inhoud: 565 gram
De rambutan is zo groot als een kastanje. De naam rambutan komt van het Maleisië woord rambut, dat ‘haar’ betekent. De zachte, haarachtige stekels zijn bij verse exemplaren rood of geel gekleurd. Het vruchtje is rijp wanneer de schil gemakkelijk loslaat. Het sappige vruchtvlees is glazig wit van kleur en heeft een frisse, zoetzure smaak. De vrucht bevat een witte pit. Niet alleen in uiterlijk, maar ook in smaak lijkt de gepelde vrucht erg op de lychee; hij wordt daarom ook wel ‘harige lychee’ genoemd. De rambutan is wat kwetsbaarder dan een lychee. De oorsprong van de rambutan ligt in China. Tegenwoordig groeit de vrucht in veel tropische gebieden zoals Maleisië, Indonesië en Thailand. Rambutan is het hele jaar door beschikbaar uit deze landen.
Kwaliteit
Rambutan moet er bij aanleveren fris uitzien. De kleur moet mooi rood/oranje/geel zijn. De haartjes mogen niet, of slechts een beetje, zwart zijn,
Bewaren & houdbaarheid
Rambutan is in de koelkast 2 tot 3 weken houdbaar. Bij kamertemperatuur is de vrucht enige dagen houdbaar.
Schoonmaken
Pel de rambutan en verwijder de pit.
Smaak & toepassingen
De rambutan heeft een frisse, fruitige smaak. Het vruchtvlees kan zo uit de hand worden gegeten of worden verwerkt in een fruitsalade of nagerecht
© 2024 www.surinaamsetoko.nl - Powered by Shoppagina.nl